ErvarenJaren | Blog

8 tips om als 50 plusser werk te vinden!

Geschreven door Sandra van ErvarenJaren | Oct 4, 2024 9:07:38 AM

Vind je het moeilijk om als 50-plusser een baan te vinden? Wij geven jou 8 tips om als 50-plusser werk te vinden. De tips komen van onze recruiters, leeftijdsgenoten en ervaringen met/van klanten.

 

Ouder is absoluut niet synoniem met uitgeblust.

Beginnen doen we met een quote van één van onze klanten. Kevin van Ommen, Teammanager bij Royal FloraHolland zei dit: "Ouder is absoluut niet synoniem met uitgeblust”. Wees daar zelf  van overtuigd. Ook Marjolijn van Weeren, recruitment consultant bij ErvarenJaren, bevestigde dit onlangs in het Algemeen Dagblad. “Het is nooit te laat om iets anders te doen. Veel werkgevers kiezen bovendien bewust voor oudere werknemers. Zij hebben vaak meer levenservaring en een andere arbeidsethos. Waar jongeren vaker van baan naar baan hoppen”

Benut je ervaring en netwerk slim

Als 50-plusser heb je al een uitgebreid carrièrepad achter de boeg. Je hebt vast en zeker een mooi  netwerk opgebouwd en dat kan je inzetten om op zoek te gaan naar een nieuwe baan.  Focus niet alleen op je wellicht fantastische CV of diploma’s maar benadruk vooral je kwaliteiten die jou onderscheiden van andere (jongere) uitzendkrachten. Gedurende je carrière heb je waardevolle soft skills ontwikkeld, die vaak niet op je CV terug te vinden zijn!

 

Laat je begeleiden via ErvarenJaren

Samen met ErvarenJaren kun je een bewuste keuze maken voor de volgende stap in je loopbaan. Of je nu voltijds, deeltijds of 1 à 2 dagen per week wilt werken, wij helpen bij iedere zoekopdracht. Sandra, Aldert en Marjolijn staan dagelijks voor jou klaar om daarbij te helpen.

 

Blijf jezelf ontwikkelen

De arbeidsmarkt verandert snel, maar door nieuwe dingen te leren blijf je aantrekkelijk voor werkgevers. Dit hoeft niet veel tijd te kosten. Korte cursussen, workshops of een handige online tutorial kunnen al genoeg zijn. Of je nu beter wilt worden in digitale vaardigheden of een nieuwe hobby wilt gebruiken om werk te vinden, blijf jezelf uitdagen. Zo laat je zien dat je flexibel en leergierig bent, dat vinden werkgevers belangrijk.

 

Bij ErvarenJaren ben je altijd welkom!

‘Te oud om te veranderen’ of ‘te weinig technologische vaardigheden’ dat kennen wij niet, bij ErvarenJaren ben je altijd welkom. Onze klanten kiezen bewust voor 50-plussers en gepensioneerden. Geen vooroordelen maar een warm ontvangst! 

 

Draag loyaliteit hoog in het vaandel

Je loyaliteit betekent niet alleen stabiliteit voor het bedrijf, maar ook dat je bereid bent om te investeren in je werk en je collega's. Deze mate van betrokkenheid en toewijding wordt door veel organisaties hoog in het vaandel gedragen en kan je onderscheiden op de arbeidsmarkt. 

 

Check regelmatig ons digitaal vacatureplatform

Houd ons online platform, mijn.ervarenjaren, goed in de gaten voor de nieuwste vacatures in jouw regio. De openstaande vacatures veranderen wekelijks, dus check regelmatig om snel en eenvoudig te solliciteren op een baan die bij je past. Bij ErvarenJaren is het de bedoeling dat jij online solliciteert via ons platform, pas daarna wordt er contact opgenomen met jou!  

 

Wees jezelf en gebruik je kwaliteiten!

Veel bedrijven zijn tegenwoordig bewust op zoek naar 50-plussers en gepensioneerden om twee redenen. Door de krapte op de arbeidsmarkt en omdat ze de betekenis inzien van een 50-plus werknemer zoals jij. Als 50-plusser bezit je kwaliteiten die jongere werknemers nog niet ontwikkeld hebben. Onthoud dit en benut deze kwaliteiten optimaal!

 

Start jouw zoektocht en schrijf je in bij ErvarenJaren via onderstaande knop!