Skip to content

5 kwaliteiten die jij als 50-plusser bezit!


Op de huidige arbeidsmarkt wordt steeds vaker gekeken naar 50-plussers voor het invullen van flexibele banen. Met een schat aan ervaring breng jij unieke kwaliteiten met je mee, die vaak niet aangeleerd kunnen worden. Het zijn dan ook kwaliteiten die bij jonge uitzendkrachten vaak ontbreken. Hierdoor ben je niet alleen een waardevolle aanwinst voor elke organisatie, maar draag je ook bij aan de stabiliteit en groei van de werkomgeving.

Wat maakt jou zo uniek?

1. Je kent het professionele reilen en zeilen

Als 50-plusser heb jij een onschatbare waarde aan ervaring als het gaat om het reilen en zeilen binnen een bedrijf. Omgaan met mensen is één van de belangrijkste competenties en ligt aan de basis van samenwerking, het vinden van oplossingen voor conflicten, het uitoefenen van managementvaardigheden, en nog veel meer. In een wereld die voortdurend verandert, blijft de manier waarop je met anderen omgaat constant. Haal in je sollicitatie dus zeker aan dat je goed met verschillende types van mensen kunt omgaan. 

2. Je gaat langer mee dan jongere collega’s

Een nieuwe trend in het werklandschap. Uit onderzoek blijkt dat één op de twee jongeren tussen de 20 en 25 jaar niet langer dan drie jaar bij eenzelfde bedrijf blijft. 50-plussers zijn vaker op zoek naar een lange termijn samenwerking op zoek naar stabiliteit. De kans is dus groot dat jij je jongere collega’s uitzwaait. Loyaliteit is in tijden van krapte op de arbeidsmarkt een heel belangrijke troef, eentje die jij zeker kan uitspelen.

3. Je hebt levenservaring in overvloed

Met leeftijd komt levenservaring, en 50-plussers hebben deze rijke bron van wijsheid in overvloed. Deze ervaring stelt hen in staat om niet alleen op een effectieve manier problemen op te lossen, maar ook om als mentoren op te treden voor jongere teamleden, waardoor jij je  kennis en vaardigheden kan doorgeven aan jongere werknemers. Een win-win situatie voor zowel jongere werknemers als je werkgever. 

4. Je betrouwbaarheid zorgt voor rust

Werkgevers kunnen vertrouwen op je toewijding en loyaliteit die jij als ervaren professional biedt. In tijden van uitdaging vormt deze betrouwbaarheid een waardevolle pijler waarop je toekomstige werkgever een heel team kan bouwen. Jouw toevoeging aan het team draagt bij aan een harmonieuze werkomgeving, waarin een gevoel van stabiliteit en rust heerst. 

5. Je bent flexibel

Veel organisaties zijn op zoek naar flexibele en leergierige werknemers. Zij kunnen immers beter omgaan met verschillende (stressvolle)situaties en uiteenlopende persoonlijkheden van collega's. Als 50-plusser heb jij het geluk dat je flexibiliteit kan aantonen aan de hand van concrete voorbeelden uit je vorige banen en levenservaring. Onze tip: Zeker doen!  

Een job vinden via ErvarenJaren?

ErvarenJaren is het uitzendbureau dat zich focust op 50-plussers. Wij gaan op zoek voor jou naar een tijdelijke baan of vaste baan bij een organisatie waar jouw motivatie en loyaliteit belangrijker zijn dan jouw leeftijd.

50-plussers die via ErvarenJaren een job vinden, kunnen dan ook op beide oren slapen: zij komen terecht in een bedrijf waar werken na je vijftigste volkomen normaal is én gewaardeerd wordt. 

Interesse? Schrijf je nu in en bekijk onze vacatures.