Skip to content

4 redenen waarom 50-plussers en gepensioneerden de oplossing zijn voor de krapte op de arbeidsmarkt


Op zoek naar een oplossing voor de krapte op de arbeidsmarkt? Denk aan een 50-plusser of gepensioneerde! Ze worden vaak vergeten, maar kunnen wel dé oplossing zijn voor jouw personeelstekort en wel om deze 4 redenen.

De kracht van ervaren 50-plussers en gepensioneerden

Een van hun grootste troeven is hun levenservaring. Na jarenlang in het vak te zitten, hebben ze expertise opgebouwd en hebben ze talloze uitdagingen doorstaan. Door hun ervaring zijn ze vrijwel direct inzetbaar zonder uitgebreide inwerkperiode, en staan ze altijd klaar om jonge collega’s op te vangen. Daarnaast zijn ze flexibel en kunnen ze diverse taken aan!

De basis voor elk team

Nood aan een sterke basis voor jouw team of organisatie? Denk aan een 50-plusser of gepensioneerde! Ze kennen het bedrijfsleven door en door, en schrikken niet op van verandering binnen hun job. Wat ze vooral kenmerkt is hun loyaliteit en betrouwbaarheid! Ze denken op lange termijn, willen stabiliteit en willen vooral actief blijven.

50-plussers en gepensioneerden als flexibele werkkrachten

Met de kinderen het huis uit en de afbetalingen grotendeels achter de rug, hebben 50-plussers en gepensioneerden vaak meer tijd en minder verplichtingen. Hun flexibele planning maakt dat ze snel beschikbaar zijn voor werk, wat handig is voor bedrijven die bijvoorbeeld vaak met piekmomenten te maken hebben.

Stel je voor: Een bedrijf dat maaltijdboxen levert, wordt plots overspoeld met bestellingen, en is op zoek naar iemand die rap kan inspringen om de laatste boxen op tijd bij de klant te krijgen. Gelukkig is er uitzendkracht Jan, een enthousiaste gepensioneerde die zich gemakkelijk kan vrijmaken en rap kan schakelen. Zijn flexibiliteit zorgt ervoor dat de boxen op tijd geleverd worden en dat de klanten tevreden blijven!

Werk als sleutel tot sociaal welzijn

Veel 50-plussers willen door middel van werk sociaal actief blijven. Ze willen niet stilzitten en ze proberen zo eenzaamheid te vermijden. Op het werk een babbeltje kunnen slaan in plaats van thuis voor de buis zitten is voor hen veel beter. Uit ervaring weten we dat er zelf nieuwe vriendschappen ontstaan op het werk, ideaal toch?

Nodig onze uitzendkrachten uit voor je teambuilding en bedrijfsevenementen en ze zorgen gegarandeerd voor sfeer en ambiance!

Ben jij op zoek naar een 50-plusser of gepensioneerde voor jouw team? Neem dan zeker eens een kijkje in onze database!