Skip to content

Diversiteit en flexibele schil


Ontdek alles over diversiteit in je bedrijf door te werken met 50-plussers en gepensioneerden en meer in te zetten op een flexible schil en welke voordelen en opportuniteiten dit voor jou als werkgever met zich meebrengt.


Gerelateerde blogs

Blog - Flexis - Sectoren

4 redenen waarom 50-plussers en gepensioneerden de oplossing zijn voor de krapte op de arbeidsmarkt

Op zoek naar een oplossing voor de krapte op de arbeidsmarkt? Denk aan een 50-plusser of gepensioneerde! Ze worden vaak vergeten, maar kunnen wel dé oplossing zijn voor jouw...

Lees meer

 

Ontwerp zonder titel (1)

Waarom je als bedrijf je leveringen maar beter in eigen beheer doet.

We moeten dringend af van het idee dat home delivery een service is die weinig of niets voorstelt. Lees er alles over in onze blogpost! 

Lees meer 

Waarom een 50-plusser vast in dienst nemen?

Waarom een 50-plusser vast in dienst nemen?

Een 50-plusser fulltime in zetten? Dat is in veel situaties een goede optie. Voor tal van complexe - en vaak zelfs dagelijkse - knelpunten op de werkvloer zijn zulke ervaren krachten de geknipte oplossing. Wij geven je vier goede redenen!

Lees meer 

 

Waarom elk bedrijf beter wordt van 50-plussers of gepensioneerdenWaarom elk bedrijf beter wordt van 50-plussers of gepensioneerden

Tijdelijk of vast, fulltime/parttime, eenmalig of periodiek: hoe je ze ook inzet, oudere werknemers maken echt wel het verschil. Heel wat bedrijven hebben inmiddels goed begrepen dat 50-plussers en zelfs gepensioneerden voor hen ontzettend waardevol kunnen zijn. 

Lees meer 

 

4 redenen waarom je moet inzetten op een flexibele schil

4 redenen waarom je moet inzetten op een flexibele schil

Ook in de voeding en de groothandel zijn het moeilijke tijden. Als essentiële sectoren zijn ze altijd verder blijven draaien, maar uiteraard zijn ze zelf evenmin immuun voor corona. Gevolg: werknemers vallen uit, terwijl het alle hens aan dek is om de bevoorrading op peil te houden. Zo maakt de coronacrisis ons meer dan ooit pijnlijk duidelijk hoe belangrijk het is om in te zetten op een flexibele schil.

Lees meer 

Uitzendarbeid = flexibiliteit op lange termijn.Uitzendarbeid = flexibiliteit op lange termijn.

Kiezen voor uitzendarbeid is kiezen voor flexibiliteit op lange termijn. Je hebt minimale verplichtingen tegenover de werknemer maar toch behoud je alle kansen om eventueel ooit de banden nader aan te halen. Heel concreet zijn daar voor jou volgens ons vijf grote voordelen aan verbonden.

Lees meer