Skip to content

Waarom een 50-plusser vast in dienst nemen?


Een 50-plusser fulltime in te zetten, in een vast dienstverband. Dat is in veel situaties een goede optie. Sterker nog: voor tal van complexe - en vaak zelfs dagelijkse - knelpunten op de werkvloer zijn zulke ervaren krachten zonder meer de geknipte oplossing. Wij zien alvast vier goede redenen waarom het echt loont om bewust 50-plussers vast aan te werven.

Barsten van de ervaring

Je kent het wel, dat schijnbaar ‘onzichtbare’ werk dat weliswaar belangrijk is maar nooit echt voorrang krijgt. En dat dus telkens weer blijft liggen omdat er altijd wel iets nét dringender is._DSC8734Tot er echt geen ontkomen meer aan is en je direct moet ingrijpen.

De administratie bijhouden, documenten ordenen, openstaande facturen opvolgen, archieven en bergruimtes opruimen, adressenbestanden bij werken, teksten schrijven voor je website: stuk voor stuk klussen die je er niet zo maar even bij doet.

Maar die je ook niet aan “zomaar” een medewerker durft over te laten. Wat als je nu eens op de ervaren handen van een 50-plusser zou kunnen terugvallen?

Een doorgewinterde rots in de branding die vele stormen heeft meegemaakt én overleefd? Die maar een half woord nodig heeft om te begrijpen wat je van hem verwacht. En het dan ook nog eens tot in de perfectie uitvoert. Zo’n ontsnapping uit de chaos, zou dat niet erg prettig zijn voor je gemoedsrust?

Stralen vertrouwen en zekerheid uit

Het maakt veel verschil wie je naar (potentiële) klanten stuurt, je klantenservice of helpdesk laat bemannen of als winkeladviseur inschakelt. Nogal wat taken kan je nu eenmaal niet aan een junior toevertrouwen.

Nee, vaak heb je echt iemand nodig die door leeftijd en ervaring vertrouwen wekt en zekerheid uitstraalt. Die de nodige jaren op de teller heeft om een volwaardige en betrouwbare ambassadeur van je bedrijf en merk te kunnen zijn. Zo iemand vind je via ErvarenJaren.

Steeds meer bedrijven beseffen bovendien dat het belangrijk is dat hun team niet alleen uit millennials bestaat. Heb je behoorlijk veel oudere klanten, dan is het absoluut noodzakelijk om medewerkers te hebben die zelf ook 50-plusser zijn. Het praat nu eenmaal veel makkelijker als je gesprekspartner in dezelfde levensfase zit.

Uitermate flexibel

Onze internationale 24 uurseconomie en staat nooit helemaal stil. Met een 9-tot-5-mentaliteit komen we er dus al lang niet meer. Maar mensen hebben uiteraard ook een privéleven en willen ‘s avonds wel eens op tijd naar huis en in het weekend op stap met het gezin. Op die momenten is het van groot belang om flexibel te kunnen terugvallen op een ervaren medewerker: een competente back-up die het bedrijf door en door kent en van alle markten thuis is. 

Een dergelijke sleutelrol kan je onmogelijk overlaten aan steeds wisselende interimkrachten. Ook als je planning weer eens onverwachts in de war wordt gestuurd, is een gemotiveerde 50-plusser die altijd klaarstaat om in te springen meer dan zijn gewicht in goud waard. En moet je vaak de weg op? Al eens overwogen om zo’n ervaren kracht in te zetten als chauffeur? Dan kom je zorgeloos op elke bestemming terwijl jij je intussen volop kan blijven concentreren op wat er voor jou echt toe doet.

Loyale teamspelers

Typisch aan 50-plussers is dat ze het allemaal wel eens hebben meegemaakt. Ze staan nergens van te kijken. Maar het heilige vuur is nog lang niet geblust. Alleen hoeven ze niet per se zelf nog de hele tijd te scoren.

Ze beseffen dat in een winnend team elke positie een elementaire bijdrage levert. En dus zijn ze niet te beroerd om de mouwen op te stropen en het zogenaamde ‘vuile’ werk te doen. Om in voetbaltermen te blijven: de positie van controlerende middenvelder, die alles in de gaten houdt, is hen op het lijf geschreven.

In business-termen gaat het dan bijvoorbeeld om jaarlijks terugkerende praktische klussen, zoals het grote voor- en najaarsonderhoud binnen en buiten, sneeuwruimen, parkings, fietsenstallingen en bergruimtes in orde maken… Oké, je kan daar natuurlijk steeds een gespecialiseerd bedrijf voor inhuren.

Maar een toegewijde en betrokken 50-plusser, die met vooruitziende blik in actie komt en zelfstandig alles tot in de kleinste details in orde brengt, daar kan toch niets of niemand tegenop!

Wil je eerst nog eens met ons overleggen over wat voor iemand je precies zoekt? Neem dan contact op. 

Neem contact op